Blog

3 redenen om te komen luisteren naar het kerstconcert van Close Up

Misschien hoeven wij je helemaal niet te vertellen dat wij het leukste koor van Roosendaal zijn, maar het is dus hartstikke goed voor je om te zingen en te luisteren naar een koor! Binnenkort kun je ons maar liefst drie keer horen in en rondom Roosendaal met ons kerstrepertoire. Close Up zet de voordelen om te komen kijken en luisteren naar Close Up voor je op een rij.

Muziek maakt je vrolijk

Muziek maakt je vrolijk. Je lichaam maakt allemaal stofjes aan die goed voor je zijn. Denk hierbij aan dopamine en endorfines. Muziek maakt het leven veel leuker. Als je komt luisteren naar Close Up ga je met een glimlach naar huis. Wedden dat je zelfs mee gaat zingen? Samen zingen werkt namelijk aanstekelijk!

Je ontmoet nieuwe mensen

Op 13 december organiseert Close Up een eigen kerstshow. Kaartjes zijn te koop via onze website en rechtstreeks via deze link. Ben je net verhuisd en woon je in Roosendaal? De kerstshow is een goed moment om nieuwe mensen te leren kennen. Veel leden van Close Up kenden niemand bij het koor, maar zijn een avond komen kijken. Vervolgens raakte zij zo enthousiast dat zij lid zijn geworden. Als je van zingen houdt en graag nieuwe mensen ontmoet, dan mag je het kerstconcert niet missen!

Close Up brengt je in de ultieme kerstsfeer

In de Kersttijd treedt Close Up graag op als Kerstkoor. We hebben een uitgebreid repertoire aan sfeervolle kerstliederen en swingende christmas carols. Aan het eind van de avond ben je helemaal in to kerst. Wij weten ons publiek altijd te verrassen. En het publiek weet onze muziek altijd te waarderen. Voor minder dan € 10,- kun je een hele avond luisteren naar alle kerstmuziek. O ja en wees niet bang….. we zingen juist liedjes die je op de radio niet zo snel hoort. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een oorwurm.

Zingen in een koor als je zwanger bent? Davinia vertelt haar ervaringen.

Als je zwanger bent, zeker des te verder je gevorderd bent in de zwangerschap, is zingen misschien niet altijd prettig meer. Het zingen geeft natuurlijk wel ontspanning voor jouzelf en voor de baby, wat uiteraard goed is tijdens de zwangerschap, maar de baby kan daarbij soms behoorlijk in de pad liggen! Dit kan ik beamen, want komende zomer wordt onze derde spruit verwacht en inmiddels zing ik al ruim acht jaar bij Close Up. Dus ik heb al wat nodige repetities als zwangere achter de rug.

Wat gebeurt er in je lichaam?

Door de groei van de baby gaan je organen, zoals je maag en je darmen, zich verplaatsen om ruimte te maken voor de baarmoeder en de baby. Maar daardoor kan alles tegen je middenrif drukken, waardoor je minder goed adem kunt halen en wat ervoor zorgt dat het lastig is om een juiste buikademhaling vast te houden tijdens het zingen. Dit in combinatie met snelle nummers, settings en het staan tijdens repetities en optredens, maakt het soms lastig en extra vermoeiend.

Tijdens de repetitie kun je vaker blijven zitten en je zult voor jezelf moeten bepalen of een optreden fysiek nog gaat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet het gehele optreden actief mee te doen, maar bijvoorbeeld deels vanaf de zijlijn mee te zingen (zonder de settings).

Zingen is goed voor je baby!

Muziek maken, dus ook zingen, is wel goed voor de baby. Deze kan je vanaf ongeveer de 5e maand horen en door je trillingen in je stembanden kan de baby lekker ontspannen wanneer hij/zij druk aan het bewegen is, omdat de trillingen voor de baby kunnen aanvoelen als een massage. De stemming die je ervaart door te zingen of naar muziek te luisteren, wordt heel vaak ook door de baby overgenomen. Dit is namelijk een lichamelijke reactie op de muziek. Ook zal de baby na de geboorte melodieën herkennen en zal hiervan kunnen ontspannen. Je kunt dus al tijdens je zwangerschap proberen een (of meerdere) nummer(s) te vinden waarvan je baby rustig wordt, deze kun je na de geboorte ook opzetten of zingen om de baby rustig te krijgen indien hij/zij onrustig of overstuur is. Het werkt misschien niet altijd, maar uit ervaring weet ik dat mijn kindjes bijna altijd rustig worden als ik bepaalde liedjes voor ze zong die ik tijdens de zwangerschap zong of luisterde. En nu de oudste wat ouder wordt gaat hij vanzelf ook lekker meezingen met (kleuter)liedjes. En wat vinden ze het ook leuk om naar een optreden van mama en het koor te komen kijken.

Zingen is de perfecte voorbereiding voor de bevalling

De buikademhaling die je met het zingen gebruikt, heb je nodig voor het opvangen van de weeën. Altijd is kortjakje ziek is een hele goede oefening. Dit leer je bij een zwangerschapscursus (als je die wilt volgen). Er zijn vrouwen die nog kunnen zingen tijdens de weeën, maar dit lukte bij mij niet.

Zwanger en zingen. Het kan!

Een zwangerschap hoeft geen belemmering te zijn tijdens het zingen, integendeel… zing er lekker op los en voor wat extra gezelligheid tijdens het zingen is Close Up Roosendaal zeker een aanrader! Elke vrijdag een goed begin van het weekend met deze gezellige club mensen!