Blog

Zingen en karaoke. Een gouden combinatie!

Als je op een koor zit, dan ontkom je niet aan een karaoke feestje. In cafés wordt regelmatig een karaoke avond georganiseerd. In dit blog vertellen we je hoe een karaoke party in zijn werk gaat en geven we je ook wat tips voor een geslaagde karaoke avond.

Wat kun je verwachten bij karaoke?
Je kunt op een karaoke avond zelf bepalen of je zingt of niet. In het begin van de avond is iedereen nog een beetje aan het aftasten. Het duurt altijd even voordat iemand de stoute schoenen heeft aangetrokken en op het podium gaat staan. Maar als 1 schaap over de dam is… precies dan volgt de rest vanzelf.

Er is een heel boekwerk van nummers waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan muziek van André Hazes – ABBA, Blof en zelfs muziek van Kinderen voor Kinderen. Ja, echt waar!
Kijk in het boek welke nummers er zijn en vervolgens kun je op een briefje doorgeven welk nummer je graag zou willen zingen. Je nummer wordt van zelf omgeroepen en dan is het jouw beurt om een lied te vertolken. Je kunt natuurlijk ook thuis al nadenken over een lied dat je zou willen zingen. Pols een vriend/vriendin of die met je mee wil zingen. Met zijn tweeën zingen is een stuk minder spannend dan alleen. Kies een nummer dat je zelf graag zingt. Bijvoorbeeld onder de douche.

Vals zingen is normaal
Je hoeft met jouw vertolking niet naar het songfestival of de winnaar te worden van een talentenjacht. Je doet het voor je lol. Niemand verwacht dat jij de sterren van de hemel zingt. Dus ontspan, geniet en zing!

Het hele café zingt mee!
Als je een lied kiest, zoals André Hazes – Leef, heb je grote kans dat het hele publiek mee gaat zingen. Weg plankenkoorts en eeuwige roem. Geeft helemaal niets. Dat is nou juist karaoke. Sta ook niet raar te kijken als je microfoon opeens uit je handen wordt gepakt. Zeker als mensen al wat gedronken hebben, dan kan dat zomaar gebeuren.


Heb je je lied gezongen? Dan kun je weer gaan kijken in het karaoke boek en een nieuw nummer kiezen. Tip: als je vaker gaat karaoke, kun je ook hetzelfde nummer nemen. Hoe meer je een lied oefent, hoe beter het gaat. Enthousiast geworden over karaoke? Nodig Close Up dan uit, heb je meteen heel veel koor vrienden die graag mee willen zingen.

Terugblik op de kerstshow van Close Up!

Na maanden van voorbereidingen was het dan eindelijk zo ver. Op 13 december hebben we onze eerste kerstshow gegeven in Wijkbedrijf De Wieken. Midden in de zomer met ruim 40 graden op de teller zijn we begonnen. Zelf kunnen we de kerstliedjes niet meer horen, omdat we ze eindeloos hebben gerepeteerd. Hier blikken we kort terug op het eerste kerstconcert van Close Up!

Kippenvel, tranen en een volle zaal!

Als bestuur van Close Up bedachten we ruim een jaar geleden dat we graag een kerstconcert wilden organiseren. Nooit hadden we kunnen bedenken dat er ruim 100 mensen zouden komen luisteren naar het leukste koor van Roosendaal. Bij het openingspraatje van Herma Martens (dirigente van Close Up), was ook goed merkbaar hoe dankbaar we zijn. Dankbaar dat zoveel mensen de moeite nemen om een kaartje te kopen en te luisteren naar ons.

Ten opzichte van een aantal jaar terug, zijn er veel veranderingen binnen Close Up. Voor veel leden was dit het eerste grote optreden. De zenuwen gierden dan ook door menig lichaam. Gelukkig zijn er ook een paar ”oude rotten” die nieuwe leden gerust stellen en op sleeptouw nemen. De show begon met Let’s go Caroling. Een swingend nummer, waar je altijd van gaat glimlachen. Daarna een prachtig nummer dat voor veel mensen onbekend is, namelijk Mary did you know. De grote tl-lampen gingen uit en in een intieme setting met alleen elektrische kaarslichtjes, zong het koor dit nummer. Vier solo’s aan het begin van het nummer, waarbij de andere leden ondersteunend zingen met ”dum”. Het lied was voor velen het hoogtepunt van het concert. Kippenvel en tranen. Deze uitvoering heeft alles in zich om een klassieker te worden in ons kerstrepertoire.

Tijdens de show werden liedjes afgewisseld met kerstverhalen. llse vertelde een mooi verhaal over dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor elkaar. Er is meer dan Facebook en Instagram. Ben dankbaar voor het concert dat je mag bezoeken en de familie die je hebt. In plaats van altijd meer en meer te wensen. Het publieke heeft ook het echte kerstverhaal van Rudolph the red nosed reindeer gehoord. Zo was er een mooie afwisseling tussen zingen en bezinning.

Het publiek kon in de pauze genieten van een hapje en een drankje. Na de pauze werd er volop meegeklapt met Hallelujah Christ is born. Dit is toch wel het ultieme kerstlied dat nooit uit het repertoire van Close Up zal verdwijnen. Met een vleugje gospel werd iedereen in Wijkbedrijf De Wieken in de kerststemming gebracht. Er werd zelfs meegeklapt en gezongen met Merry Christmas Everybody. Helaas was na ruim twee uur zingen de show ten einde.

Voor het bestuur en leden was dit een goede uitvoering voor de andere kerstoptredens dit jaar. Daarnaast geven we in 2021 een grote show in De Kring. We hebben gemerkt dat een show veel werk vergt. Iedereen van het bestuur werkt en er zijn een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van presentjes voor de muzikale leiding, versieren van het wijkhuis, begroting opstellen, marketing voor kaartverkoop etc. etc. De positieve punten, maar zeker ook de verbeterpunten nemen we mee naar toekomstige optredens. We zijn heel blij met de subsidie die we hadden gekregen van Cultuur Verbindt Roosendaal. Daarmee hebben we deze show groter weg kunnen zetten en hebben we iets terug kunnen geven aan Roosendaal, namelijk een heerlijk kerstoptreden van het leukste koor van Roosendaal!