Blog

Open repetie

2 jaar geleden hadden we een open repetitie op de repetitieavond, en over een klein maandje is het weer zover!
Vrijdag 20 mei om 20.00u zien we jullie graag weer!
Kun je niet wachten? Ben je eerder natuurlijk ook van harte welkom! Meld je aan via de website!

Update Close Up

Mis jij ook het zingen? Wij wel. We kunnen ondanks alle beperkingen heel veel doen, maar zingen gaat niet. We hebben allerlei manieren geprobeerd, maar via videoverbinding is niet ideaal. Het bestuur had gehoopt dat het op korte termijn mogelijk zou zijn om te zingen. Helaas gaat het nog een hele poos duren.

In 2021 zou Close Up een grote show geven in schouwburg De Kring. Deze hebben wij moeten annuleren. In het bestaan van Close Up is dit nog nooit voorgekomen, maar we repeteren in totaal al ruim een half jaar niet. Op het moment dat we eindelijk weer kunnen zingen, bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Thuis zingen terwijl je film kijkt

Nu je waarschijnlijk veel thuis bent, kijk je sneller een film.
Hoe leuk is het om een film te kijken waarin gezongen wordt? Kun je meteen je stembanden smeren. We geven je hierbij een paar kijktips:

1. De Zevende hemel
Een Nederlandse film uit 2016. In de film worden veel Nederlandstalige nummers gezongen door de cast. De film gaat over een vrouw, Maria Rossi, die samen met haar man een familierestaurant runt, genaamd De Zevende Hemel. Wanneer blijkt dat Maria ongeneeslijk ziek is, wil zij graag haar familie voor een laatste keer bij elkaar hebben tijdens een reisje naar Italië. Dit is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er staan een aantal familieruzies in de weg en dan is er ook nog het jubileum van het restaurant.
2. La Famille Bélier
In de film wordt niet heel veel gezongen, maar toch is het de moeite waard om te kijken.
De familie Bélier heeft een boerderij. De zestienjarige Paula is de onmisbare tolk voor haar doofstomme ouders en broer. Haar muziekleraar, Monsieur Tomasson, ontdekt haar muzikale gave en moedigt haar aan om te zingen. Daarna beslist Paula om deel te nemen aan een prestigieuze zangwedstrijd in Parijs voor de Maîtrise de Radio France; de koorschool van de Franse publieke omroep. Die beslissing betekent echter dat ze haar familie moet verlaten om haar eerste stappen op weg naar volwassenheid te zetten.
3. Rocketman
Rocketman is een film uit 2019. Gebaseerd op het leven van de Britse zanger en pianist Elton John.
4. I Still believe
Twee studenten worden verliefd op elkaar, maar dan loopt alles ander. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van de Amerikaanse popster Jeremy Camp.

Heb je deze films gezien? Disney films bevatten ook veel songs, zoals natuurlijk de bekende film Frozen. Wil je liever terug in de tijd en kun je wel wat feelgood gebruiken? Grease en Fame zijn natuurlijk klassiekers die we voor de zekerheid toch nog even noemen.

Blijf zingen, want dat maakt je dag iedere dag een stukje vrolijker.