Zingen bij Close Up

Zingen bij Close Up Roosendaal: Dat is iedere week weer een feestje!

Hier vind je alle achtergrondinformatie over zingen bij Close Up. Het leukste koor uit Roosendaal.

Waarom bij Close Up zingen?

  • Close up is een gezellig jong theater/pop koor uit Roosendaal, die er elke week weer een feestje van maken.

  • We zingen het liefst theater / musical nummers, maar knallen er ook regelmatig een popnummer tussendoor.
  • We maken voor meerdere nummers een passende setting, zodat het publiek van onze zang én dans kan genieten.

    

  • Onze ervaren dirigente inspireert ons, houdt ons scherp en enthousiasmeert ons telkens weer.

 Waar is het koor?

 • We repeteren elke vrijdag van 20:00 tot 22:00 uur in De Wieken. Een ideale start van je weekend is zingen bij Close Up. De kans is groot dat we daarna nogmaals het weekend inluiden met een drankje in de kroeg!


Geschiedenis van Roosendaals koor Close Up

De eerste repetitie van het “Roosendaals Gemengd Jongerenkoor Close-Up” vindt plaats in het buurthuis Don Bosco te Roosendaal op 19 juni 1987. Als onderdeel van het “Roosendaals Gemengd Koor” heeft Close-Up al vanaf het begin een voorliefde voor goede vocale prestaties. Dit komt tot uiting op 19 maart 1988 tijdens het eerste optreden voor publiek: de Weense avond van het R.G.K. Vervolgens treedt Close- Up bij tal van concerten op zoals een Korenavond met het Princenhaags jongerenkoor. Onder leiding van Wil Broos en pianist Rein Taheij groeit het koor uit tot een vereniging met een eigen gezicht. In 1990 krijgt Close-Up een eigen naam: “Jongerenkoor Close-Up”. Vanaf 1 januari 2001 is Close Up een zelfstandige vereniging met een eigen bestuur. Om alles nog meer kracht bij te zetten, wordt ook de naam van Close-Up gewijzigd. Het verbindingsstreepje wordt vanaf nu weggelaten.

Close Up heeft door de jaren heen haar liefde voor vocale prestaties op verschillende wijzen vertoond. Het Close Up van nu is uitgegroeid tot een zelfstandige club die diverse optredens en shows presenteert. De ingeslagen weg wordt enthousiast verder verkend onder leiding van dirigente Herma Martens – Peek: als zangvereniging, muziektheater of eigenlijk simpelweg als “Close Up”. Na twee zeer succesvolle shows in schouwburg De Kring wordt de naam in de wandelgangen al snel aangepast tot ‘Theaterkoor Close Up’ om uitdrukking te geven aan de ontwikkeling. Vanaf 24 augustus 2018 wordt Close Up gedirigeerd door Herma Martens.